Vervoer
Motor handschoen zomer kopen

Motor handschoen zomer kopen

In de winter zijn handschoenen op de motor een must als je niet wilt dat je vingers bevriezen. Zonder handschoenen is het niet comfortabel rijden. Ook in de zomer zijn er veel mensen die op de motor stappen met een motor handschoen aan hun hand. Want ook met warm weer heeft rijden met handschoenen aan een hoop voordelen. Je denkt misschien dat handschoenen in de zomer je handen doen zweten. Het tegendeel is waar. Met zomerhandschoenen voor op de motor houd je juist je handen koel bij warm weer en zorg je dat je geen enkel moment de grip op je stuur verliest doordat je handen glad zijn van het zweet. Wat de voordelen zijn van handschoenen, ook in de zomer, lees je hier.

Stevige grip

Met motor handschoen voor in de zomer weet je zeker dat je ook als het warm is altijd grip op je stuur hebt en daarmee veilig over de weg zoeft. Zodra de temperatuur stijgt neemt de kans op zweethanden toe. En dat maakt het rijden een stuk lastiger. Met gladde handen heb je veel minder grip op je stuur en glijden je handen als je niet uitkijkt weg, juist op het moment dat je de bocht om moet sturen. Met speciale zomer handschoenen voor op de motor heb je daar nooit meer last van. Dan heb je altijd grip op je stuur en kun je makkelijk de scherpste bochten nemen. Het is comfortabeler rijden en vooral veiliger.

Niet te warme motor handschoen

In de zomer wil je dat een motor handschoen je handen verkoelt en niet verwarmt. En dat is precies wat een zomerhandschoen voor op de motor doet. Doordat deze handschoenen voorzien zijn van mesh panelen of geperforeerd leer of een combinatie van die twee voel je de wind door je handschoenen waaien tijdens het rijden. De handschoenen zijn licht van structuur waardoor je een goede voeling houdt met je motor. In het tussenseizoen kun je deze handschoenen ook dragen in combinatie met een windkap en als je warmere handen wilt handvatverwarming. Dan hoef je geen speciale tussenseizoen handschoenen aan te schaffen en heb je aan twee paar voldoende voor het hele jaar. Daarbij zijn de zomerhandschoenen zo dun dat je makkelijk een paar bij je steekt.

Veilig de weg op

Met een motor handschoen voor de zomer kun je ook je gps of gsm bedienen. Zo hoef je geen halsbrekende toeren uit te halen om de route te vinden of je telefoon op te nemen. Ze zijn afgewerkt met veiligheidselementen op de juiste plaatsen die ervoor zorgen dat je precies op de plekken waar het nodig is grip hebt op je motor. Zorg er wel voor dat je de juiste maat koopt. Door het dunne materiaal wijden ze wat uit. Dus koop ze niet te groot bij RAD, want dan geven ze niet meer voldoende ondersteuning na een tijdje. Kijk ook of de knokkelbescherming op de juiste plek zit en prettig aanvoelt. Er zijn modellen met verschillende soorten veiligheidselementen en knokkel ondersteuning. Doordat zomer handschoenen dunner zijn dan andere handschoenen voel je de elementen veel beter zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *